Májová vycházka 2018

Scházíme se v kavárno cukrárně v Oboře Hvězda. Nejrychlejší kavárenský povaleč je Eva Skřivánková. Dále přišli Erika, Daniela Ch., Kosáci, Ivan, Andra, Vodičkovi, Evička a celá rodina Horníčků.

Po příjemné kávě se vydáváme na Ladronku, kterou si přála vidět Alena Slavíčková, jež se ovšem nezúčastňuje díky prodlouženému pobytu v Rakousku. Cestou na konci aleje v oboře nabíráme Vojtu s Tondou a Zdenu Bauerovou. Na Ladronce mají otevřeno a tak si dáváme první pivo. Potom se vracíme přes Vypich k růžovéme domečku s číslem 14, kde se posilníme borščem a květákovou a zapijeme můj nový byt Tulamorem s Tulíkem. Cestou objevíme Větrník, bývalý větrný mlýn, podle něhož se celá oblast jmenuje.

Po lehkém obědě se vydáváme se z Petřin ke klášteru sv. Markéty, tam vaří dobré pivo. Ivan nám ovšem pivo zakáže, protože volá Pepa Podsklan, že před klášterem jsou pivní slavnosti. Pokračujeme tedy a obhlížíme terén. Nelíbí se nám ovšem spousty lidí zda a tak jdeme dále na odpolední kávu k usedlosti Kajetánka. Před tím ještě utrousíme slzu u Zástřelu, kde se nachází nějaké nezajímavé zařízení. Břevnov opouštíme přes Nový Svět a postranním vchodem bez fronty vcházíme do Jeleního Příkopu, dále přes Prašný most do Královské zahrady k Zpívající fontáně a přes Mariánské Hradby k známé secesní vile s číslem 5.

Tady už máme v prádelně připravené maso s buřty a já s Leošem skočíme pro pivo na Hráču. Bereme první možnost, protože plastové lahve díky včerejším Čarodějnicím jsou stále beznadějně vyprodány a naházíme do batohu plechovky a několik lahví vína. Oheň hoří, maso se peče, čarodějnice, na níž se podílela ZŠ Litoměřice, je na přání mladých Horničků upálena. Dochází i kulhající Marek s rodinou, dále Vítek s Dany a šéf. Spokojenost byla, všeho bylo dost i něco zbylo.

nahoru