Májová vycházka 2014

Začíná netradičně u nás na zahradě 30.4. večer spolu s čarodějnickou slezinou. Schází se nás cirka kolem 25, jídelníček a program tradiční. Pravda, chybělo pár židlí, také jsme několik, které jsme uchovali právě na zahradní večírky, zapomněli doma, tak příště. Všeho zbylo dost, kromě toho, na co se špatně vydělává. Také pivo lahvové bylo netradiční, globusové letňanské, neboť hospody místní jsou rušeny nebo se stávají luxusními či pizériemi. A netradičně nás navštívila Eva Pelichová, která už dlouho s námi nikde nebyla.

Nejpozději v noci nad ránem odešla nastávající matka, přece se nebude honit za tramvají. Je hezké ještě pozorovat v noci klid a dohořívání ohně a tak kvituji sraz v 10:30 na Kačerově jako pozitivní.

Tady se dopoledne scházíme: jedna Hanka P., 2 Bydži, 2 skoro Zemani, 2 Slavíci, 4 Jedličky, 3 Bílci, jedna Tonda, 4 Kosáci s Banjem a FolKol.

Z Kačerova dojedeme busem do Zvole, odkud 2 km je náš hlavní cíl a to hospoda ve vsi Březová. Tady pohodlně poobědváme, ale Honza se rozhodne, že je třeba nakonec něco sladkého a tím je palačinka. Když se jí po několika hodinách dočkáme, začne slejvák a tak se všichni vracíme do hospody na kávičku. Po kávičce a slejváku dojdeme v klidu do Oleška, v kterém si dají děti zmrzlinu a někdo tlačenkový dezert. Potom pokračujeme do Libřice, tam navštívíme kiosek s nevlídnou paní kioskovou a nepivem. Jelikož zastávka v Libřici byla zrušena, musíme do Davle, kde už na nás na nádraží drobně prší. Je jasné, že Marek nápad se slezinou, na které proběhlo i pomájové sezení včera, vymyslel dobře.

Ve vlaku se aktivní průvodčí srazila s Pepou, poněvadž se mu snažila vysvětlit, že spratci mají mít průkazku s fotkou, aby se vědělo, kolik je jim let. Pepa jí na oplátku vysvětlil nejenom smysl těchto dokumentů, ale i celých českých drah. Rodičům nebohých vzkázal, že s jejich ratolestmi už nikam nepojede a aby dodal svým slovům vážnosti, vystoupil z vlaku a došel na hlavní nádraží pěšky. Prostě, rebel.

Dovětek

Tradici posledních tajných výletů, že se začíná, kde se loni skončilo, asi nebude dobré zde na májových napodobovat. Co kdyby ta dáma zase byla ve službě, pršelo a rodiče neměli jako obvykle na papírování čas. (A ona si to ta osoba nemohla věk dětí vygooglovat?)

A velmi jsme kvitovali, že nás na letošní májové nehonil ten malý rychlý, prý je ještě rychlejší, už mu ani děd nestačí. Helenka jako pravá dáma měla více starostí obhlédnout všechno kolem, než letět dopředu ve stylu žhavé čáry.

nahoru