Májová vycházka 2012

Účast:  ZBau, oba Kosáci s vnuky Sebastianem a Olivií a kamarádkou Naďou, Vojta, Ivan, Andra, Borek s Martou a vnoučky Jakubem a Jonášem, Michal s Kristinou a neteří Kristiny Nikolou (zvanou puberťačka) a Tonda.

Nebyla jsem si jista, zda mi na takový pidivýlet stojí za to vylézt z postele, ale bylo krásně, tak jsem nakonec vylezla. A bylo to prima. Ve Zbraslavi jsme hned u nádraží šli do hospody U Chladů, kde jsme se na ten výlet náležitě občerstvili, a pak jsme vylezli jediný kopec a nahoře u kapličky byl první pažit. Borek měl trochu problém s kočárkem, protože na kočárek ta cesta moc nebyla, ale kapitán si věděl rady, tak to dobře dopadlo. U kapličky vyhlásila Kristina soutěž, kdo podle pár indicií najde jejich barák, a vyhrál Borek. Čekali jsme, zda pro nás z toho prázdného kočárku (klučíci pochodovali po svých) nevyloví na oslavu vítězství něco dobrého, ale bohužel nic takového se nestalo. Další přestávka byla o kousek dál v místě bývalého keltského hradiště. Snědli jsme svačinu a povídali, a pak pokračovali dál. Pod kopcem byl plácek s ohništěm, tak jsme si opekli buřty. Dokonce se objevila i hořčice a chleba; po snědení nám Borek řekl, že to tam někdo před námi nechal! Cestou do hospody jsme míjeli malou ZOO, pár klecí s ptáky a taky tam měli lišku, která v klidu spala na sluníčku, a velkého výra, který vypadal jako socha. Závěr úspěšného výletu byl opět ve stejné hospodě, kde jsme byli dopoledne.

A pak jsme jeli vlakem – k radosti malých Jedličků patrovým, a v Praze pokračovali k Andře na zahradu. Andra vykouzlila dva velké stoly, na které jsme nanosili nádobí a naložená masa, a protože byl krásný večer, ani jsme neseděli u ohně, tam si každý jen odskočil opéci maso, a zase šup zpátky ke stolům. Vybraní jedinci chodili pro pivo, byla i limonáda a také jedna oslavná láhev. Později dorazili i Kosáci, když odeslali domů vnoučata, ale chyběli Borek s Martou, kteří šli domů se svými klučíky (doma mají ještě jednoho zbrusu nového – týdenního Pepíčka!). Přišli i Vítek s Danielou (Vítek nekompletní – bez kytary) a také Hanka Píchová.

Byl to prima výlet, …..

nahoru