Májová vycházka 2011

Vycházkovali: Skřivani, Kosáci se Sebastianem, Tonda, Líba s vnoučaty, Janáci s kamarádkou, Hanka Píchová s nemocí a Ivan

Sraz byl na hlavním nádraží v 9.45. Jelo se vlakem na Benešov, výstupní zastávkou se stala Čtyřkola. Proti proudu Sázavy se šlo na plovárnu do Senohrab. Následovala svačinka s možností opékání buřtů. V Senohrabech se Lída s Líbou se nechali převážet převozníkem ke Kormoránovi a zpět pro potěchu nezvedených ratolestí. Část lidí po návštěvě nádražní restaurace odjela do Prahy, ostatní pokračovali do hostince v Mirošovicíc, odkud se vydali ke mně na Hradčany.

Další pokračování bylo k nám na zahradu, kde se pálily čarodějnice, ale sousedka nedorazila. Bylo nás celkem sedm, masa i buřtů ubývalo pomalu. Pivo se pilo z plastových lahví, protože se mi někdo pletl do řemesla a nakupoval v obchodě, když já mám ráda točené. Nakonec nás déšť zahnal do altánu, kde jsme se všichni přidali ke Skřivanům a přešli na víno. Některým ptákům se u nás zalíbilo a odlétli až v ranních hodinách. To jsme nalezli SMS od Ivana, prvního odchozího, že u Národního (rozuměj divadla) je sprcha, jasně, že dešťová.

Posunutí termínu vycházky bylo z důvodu nastávající Stezky i důvodu místního, protože jsme se s Lídou těšily, jak se bude šestková stanice Policie bavit, až zavolá sousedka, že na čarodějnice pálíme ohně, když starosta pálí na Ladronce.

Dovětek 1. 5. odpoledne

Odkudsi se vracím. Ano, sousedka je na své zahradě a hned u našeho plotu, stále hledá plevel, který už dávno vyplela. S radostí ji nechávám dále hledat.

nahoru