Májová vycházka 2010

Kosáci vymysleli na 1. máje krásný výlet do Prokopského údolí a trasu dokonce týden před námi prošli, abychom na výletě nezahynuli! Ačkoliv to byl výlet pro statečné (dlouhá trasa a jak šlo zjistit pohledem na mapu – vysoké strmé svahy), sešlo se nás hodně:
Kosáci s vnuky Ondrou a Šimonem a pejskem Banjem, ZB, Ivan, Andra, Eva Chlebounová, Michal, Hanka Píchová se sestrou Jitkou, Kosákova známá Radka, Rachel, Vláďa a Mišáček, Lenka.

Počasí nám přálo a bylo krásně. Dojeli jsme vláčkem ze Smíchova dvě stanice a šli pěšinkou na pažit, kde dala Jitka flašku, abychom tu turisticky náročnou cestu lépe zvládli. Okolo byla hezká příroda, to je úžasné, že je něco takového hned u Prahy. Cestou jsme potkali jen pár lidí, asi že bylo brzy, tak to byla idyla. Od nádraží šel s námi cizí pes, který si chtěl hrát s Banjem, ale narazil, Banjo se s ním kamarádit nechtěl. Tak jsme milého psa vrátili zpátky. Byla klika, že jsme nešli po asfaltce dole v údolí, tam jezdili cyklisté a chodili lidi se psy. Asi v půlce cesty jsme šli do hospody na oběd, a najednou koukáme, naproti nám šel Tonda Rybář. Asi se na tak náročný výlet necítil, ale je to chytrý kluk, tak si na nás takhle pěkně počkal. Obědvali jsme venku na lavicích hned vedle železničních kolejí, tak si Ivan užil (jely 2 vlaky). Po zmrzlině v blízkém krámku jsme šli dál, ale už bez Lenky, která potkala přátele a zůstala s nimi. Šli jsme kolem bývalé hospody U kosů a pod rozkvetlým stromem dostali od kluků pusu. Vláďa nastrčil za svou rodinu Mišáčka, tak jsme dostaly sametovou pusu od zástupce nejmladší generace. Pak jsme pokračovali kolem stánku U vraha. Vrah (nebo to možná byl nástupce) se tvářil přátelsky, ale prováděl ve srubu úpravy, tak byl podnik mimo provoz. Na kafe jsme se stavili v další hospodě nebo spíš bufetu s lavicemi venku, a pak po siestě jsme šli dál a vylezli na kopcích nad Barrandovem. Bylo krásně a bylo vidět daleko do Prahy, tak jsme si to užívali. Pak jsme šli na metro a jeli k Andře.

U Andry už bylo navařeno a nachystáno, tak jsme jenom rozdělali oheň, resp. Ivan rozdělal oheň, a hned jsme dostali vyhubováno od sousedky, která číhala u plotu, že máme mít gril a ne dělat oheň. Opékali jsme si maso nebo buřtíky a kluci šli do hospody pro pivo. A pak se objevil Vojta! Všichni jsme se do něho pustili, že ten výlet byl pro něho moc náročný a dokonce byl označen za turistického poseru, ale protože je to slušný kluk, nikam nás neposlal ani nám nerozbil nos. Ještě o něco později přišel Vítek s Danielou, tak se povídalo a hrálo a bylo to prima. Kvečeru začalo trochu poprchávat a asi v ½ 11 začalo víc pršet, ale vzhledem k předpovědi počasí to ještě dopadlo nádherně.

Moc DÍKY Kosákům a Andře!

nahoru