Májová vycházka 2008

Na nádraží v Dejvicích potkám Leoše s Radkou. Mám 2 informace:

Když nastupuji do vlaku, ve vagonu už jsou: Lída s Ondřejem, Šimonem, kluků kamarádem Davidem a Banjem bez lístku; Borek s Martou; Líba T. s Amálkou; Michal Z.; Marek; Skřivani s Filipem a Barčou. Erika přistupuje na Ruzyni. Andrea s Davidem a Dobrým ránem na nás čekají na nádraží v Žehrovicích.

Trasa:

Z Kamených Žehrovic podél trati přes Srby (první zavřená hospoda) k rybníku Záplavy. Pažit si uděláme v dětském koutku u fotbalového hřiště. Děti jsou na průlezkách a my vesele pijeme Borkovu slivovici a šéfův pirátský rum s papouškem Tato dvojkombinace neoslovila Šimona s Davidem a tak nás opouštějí. My ostatní dojdeme na Turyň ke stavědlu, kde je druhá zavřená hospoda. Vydáme se tedy k motorestu, který byl naší jistotou a je rovněž zavřen. Ze zadu motorestu objevíme otevřenou kavárnu. Ale tady personál nestíhá a volá pro posily. Dáváme si 1 pivo první záchrany a mizíme. Vracíme se lesem přes Mrákavy zpátky na Turyň. Tentokrát nám hospodu-stánek otevřou. Vaří jenom buřty a hranolky, tak si je objednáme. Lída průběžně monitoruje zmizevší kluky, aby trefili alespoň do Kladna.My mezitím pijeme panáky rumu na zdraví prvního pravého vnuka Pepy Kose. Kolem páté odcházíme na vlak a na nádraží se rozloučíme s Andreou a Davídkem. Amálka definitivně ve vlaku opouští babičku a přidává se ke klukům.

Zahrada:

Maso, pivo, buřty
Míčové hry
Rum, víno, pivo v plastu, 6 džbánů točeného
Na zahradu se dostavili bez výletní:
Dana Christiánová s Pepou
Vláďa Brunclík s Michalem Patrickem
Hníkovi
Živá Pepa Kos s ibalginem

Sami jsme si rychle utvořili v blízkosti Pražského hradu ochotný personál.

2 malé aktuality:

1)Michal Patrick chce řídit auto domů a tak si sedne za volant. Babička MZ vypadá, že je žádoucí ji zapnout místo něho autosedačky.

2) Ivan ohňostrůjce jde ve Vojtových šlépějích. Od padání do ohně ho zachraňuje mladý básník.

Oheň necháváme svému osudu v půl jedné. Zdá se, že všichni byli spokojeni.

nahoru