Májová vycházka 2007

Úvod:

Dejvice, autobus č. 355, 9.10 hod, Marek, Rachel, Kosáci, Michal

Stať:

Horoměřice, zahradní restaurace, Radka, Leoš, pivo, buchty od Rachel, pažit Kozí hřbety, šampaňské, rum, kytara zpěv, Alšova vyhlídka - Marek s Leošem, Koliba Roztoky u Prahy, pivo, jídlo, pokecaná Rachel, kytara, zpěv, odchod Leoš a Radka, nádraží Roztoky, nádraží Bubeneč, Ráchel směr Lysá nad Labem, Hradčany, Andra, Ivan, zase Leoš, oheň, krůtí řízky, pivo, metro.

Závěr:

Procházka krátká leč výživná

Monitoring (hlavně telefonní) jarní vycházky 2007

Úvod - Zdálo se, že jarní vycházka nebude letos hojně navštívena a tak jsem se domluvily s Lídou, že zavolá od stanoviště na Vítězném náměstí. Pokud se dostaví jenom ona a Pepa, zavolají z Kulaťáku. A protože trasu Horoměřice – Roztoky šli už 8 krát, dorazí rovnou k nám na zahradu a začne večírek už od rána. Takové jsou totiž nejlepší, neuspěchané.

9.00 sraz na Vítězném

První monitoring - 11.00 už volá Lída. Mobil zůstal doma, musela si ho půjčit od kapitána. Devítka je v Horoměřicích u třetího piva. Kdo – kapitán, Kosáci, šéf a jedna starostlivá matka odskočivší si z Lysé. Na Suchdole se přidají Leoš s Radkou.

Trasa je necelých 10 KM a tak od 15.00 čekáme na zahradě.

17.00 Ivan vyráží pro první džbán piva.

18. 00 druhý monitoring – oběd v Roztokách v hospodě vedle Maxmiliánky. Personál je tradičně pomalý, Pepa vyhrožuje, že už do zdejší koliby nikdy nevkročí. Původní restaurace mimo provoz. Ráchel pokecaná obědem Radky, na vině jsou fazole. Asi mexické, když chtěli k původní majitelce. Z mobilu zní píseň o 12 žlutých talířcích. Osazenstva je 7 – zřejmě jsou nenažraní. Je mi naznačeno, že neslyším dobře - jedná se o kamínky, to leccos vysvětluje.

19.00 – Ivan vyráží pro druhý džbán.

20.30 zjevuje se kapitán jako předvoj, za ním Kosáci a šéf. Radka s Leošem šli domů něco dodělat, staví se později.

Na programu pečení buřtů – nemělo moc úspěch, všichni se raději vrhnou na krůtí maso.

Marek moc nehraje, prý je fajn si povídat, to se v naší společnosti málokdy stává.

22.00 třetí monitoring - je potřeba připomenout manželům Horníčkovým, že zahradní večírek ještě neskončil.

22.30 handicapovaná Lída vyráží do hospody. Neúnosnou společenskou situaci zachraňuje kapitán, který nese třetí džbán.

22. 45 Leoš na místě, Radka stále doma pracuje.

23.30 někdo si vzpomněl, že musí domů metrem.

23.31 I ostatní si vzpomněli, že domů jedou také metrem.

Během další minuty místo vyklizeno. Major může být hrdá na takový mančaft. Marek metrem nejede, klábosí se mnou u vrátek. No jestli takhle proklábosí celé volební období….

Motto večera: Hořte, hořte jasné plameny, hlavně, že už nemám žlučové kameny.

Dodatek: Na FFUK jsem měla nejvýše 5 kolegů. Na zatím poslední firemní večírek zvaný též Buřty na Hráče k nám na zahradu přišlo 20 lidí. Tím nechci jenom naznačit, že od té doby, co nepracuji na fakultě, jsem tam stále oblíbenější. Ale musíte se víc snažit! A to se týká všech, nejenom těch, co si nepamatují, jak tradičně dopadá naše společnost a musí si aktuální situaci každý rok znovu připomenout u Chlumce!!!

Andra jako živá

nahoru