Cyklovelikonoce 2010

Účastníci zájezdu:

Vláďa a Věra, Karel a Milena, Karel a Jitka, Michal, Vojta, Ivan, Andra, Eva a Honza B., Líba, Ondřej.

Trasa

1. den: Písek – od Kamenného mostu podél Otavy – přes řeku po plynové trubce – Čížová – kostelík Předotice – Šamonice – Brloh – Dobev – Kestřany – Písek, cca 44 km

2. den: Milevsko – směr Rukáveč – Tyrolský dům – Květov - Kučeř – Zvíkovské Podhradí – Kučeř – Osek – Milevsko, cca 36 km

V sobotu ráno jsme se sjeli, jak Věra s Vláďou naplánovali, na parkovišti píseckého výstaviště. S počasím to nevypadalo nic moc, kdyby jenom to, vypadalo to přímo bledě. Zima, slunce se moc neukazovalo, studený vítr. Chvíli jsme v hloučku postávali a usrkávali horký čaj nebo kafe z termosky a potom do sedel. Kdo vyjížděl bez čepice a bez rukavic, nebylo mu zrovna do zpěvu. Postupně se to ale vylepšilo, snad i tím, že jsme si rozproudili krev.

Naplánovaná trasa nás vedla docela dlouho podle Otavy, to bylo moc krásný, nazpátek jsme se zase podle Otavy vraceli, což bylo taky moc krásný. Mezitím jsme ale zažili spoustu věcí, např. přechod po plynové trubce, oběd v Čížové (tam návštěva hřbitova a kostelík) i to, jak Bydžovští před Brlohem opravovali kolo. Jedinečná byla návštěva horní tvrze v Kestřanech, úvodní slovo k návštěvě pronesl sám pan majitel. Večer přesun do Přeštěnic u Milevska, kde se ubytováváme, večeříme a poměrně brzo, znaveni celodenním sezením v sedle, odcházíme spát. Pokoje a 250 Kč za postel, sprchy úzké.

Druhý den sjíždíme auty do Milevska, protože nikomu se nechce večer šlapat několikakilometrové serpentýny zpět. Auta necháváme na kraji města u hřbitova a hurá na kola. Různými oklikami dojíždíme až na Zvíkov, tam se rozhlížíme a lehce obědváme. Čeká nás přejet Vltavu a vyšlapat obrovskej kopec. Hospoda v Kučeři je zavřená, ale vynahrazujeme si to v Milevsku v cukrárně, přesněji řečeno v cukrárnách, protože se rozdělujeme na dvě party. Naše parta má štěstí, obsluhuje nás krásná cukrářka. Škoda, že jsme si ji aspoň nevyfotili. Pak ke hřbitovu, za volanty a do penzionu. Tam večeře, sprcha a hraní na pokoji. Ráno vypráskat ženský a odjezd, někdo autem domů, někdo ještě na malý cyklovýlet.

nahoru