Kolový víkend ve Veselí 2018

Účastníci tradičního setkání:

Poznámky k dojezdu:

Andra s Ivanem přijeli bez kol a využili půjčovny kol ČSD!

Protože letos zatím tak málo pršelo, bylo s podivem, že zrovna Karel s Jitkou po cestě na kole několikrát zmokli na kůži.

Večer 22. 6.

Pro nepřízeň počasí sedíme v obývacím pokoji, mlsáme Eviny úžasné dobroty, popíjíme Honzovo skvělé víno a slavíme, co to dá. Akorát zmrzlému Karlovi není do zpěvu, tak nástroje mají klid.

Sobotní výlet 23.6.

Vyjíždíme kolem 10. hodiny směrem na Hamr. Uděláme zde radost Honzovi, když se všichni pěkně pokloníme jeho zamilovanému dubu. Strom stojí blízko cesty nějakých pět set let, a jak se zdá, ještě tu na rozdíl od nás chvíli stát bude.

Pokračujeme k rybníku Cikar, který je v obležení rybářů a jejich obydlí (stanů, chat, karavanů).

Na hrázi Holenského rybníka nás zastavuje skupina mladých žen, které potřebují pomoc v nesnázích a shánějí pumpičku na kolo. Honza jim pomůže a zároveň zapřede řeč na téma netypická vozidla, například dvojkolo pro slepce …

Na dívky ještě cestou párkrát narazíme. A tak to není náhoda, když několikrát slyšíme, že o jedné z nich mluví v mužském rodě. No hlavně, že mezi sebou mají chlapa a nemusí se ničeho bát.

Kousek od rybníka najdeme na lesní cestě historický Lannův kříž. Jde o památku, která je vlastně dnešním hlavním cílem. Prolezeme se po skále, uděláme pár fotek a ochutnáme letošní první borůvky.

U rybníka Vydýmače je penzion Pecák, kde už nás očekává oběd.

Cesta zpět vede krásnými lesy po žluté značce k Němčině, po zelené kolem Nežárky na silnici z Klece do Vlkova. Zde máme již tradiční zastavení ve Vlkovské hospodě a pak domů.

Večer je o poznání teplejší a přívětivější počasí než v pátek, proto sedíme a hrajeme venku u ohně. Honza naplno přikládá. Zásoby má velké. Pomáhá mu je vozit malý Štěpánek Zeman, který si užívá jízdy na trakaři.

Jo a kde byli Zemanovi celý den? Užili si zoopark na Hluboké a prý navštívili i rodiče našeho velkého šéfa Pavla Žáka.

Neděle 24.6.

Konečně po letech si můžeme po ránu užít Honzovy vláčky ve sklepení domu. Mužům hoří oči nadšením! Je to ten Honza ale šikula. Jiní strkají peníze do nesmyslných komodit, ale mašinky nikoho nenapadly.

Loučí se litoměřická sekce a ostatní vyrážení doprovodit Svobodovy na kus cesty do Majdaleny. Podle Vládi Vodičky prý tentokrát nezmoknou, ale známe Vodičku a jeho mobilní aplikace, že.

Všichni děkujeme Evičce a Honzovi za pozvání do Veselí a těšíme se na další společné výlety.

nahoru