44. velká stezka - Šumava

44. stezka začala poměrně brzy - v úterý se do Strakonic začali sjíždět první nedočkavci, aby svátek 8. května strávili za pochodu po okolí. Fotodokumentace a následující povídání začíná až v pátek ráno ve vesnici Nahořany, kam jsem dorazil lehce po půlnoci. Kompletní reportáž lze najít v Devětmilu - v sekci časopis.

Páteční ráno bylo povedené: sluníčko pálilo a tak po snídani se dalo příjemně posedět a pozpívat, až jsme se sešli všichni Stezkaři (spalo se na různých místech...) a mohli vyrazit na cestu. Vesnice Krušlov a Vacovice byly sice lehce k nalezení, hůře to bylo s hospodou ve druhé jmenované, a tak větší část party se mohla občerstvit, zatímco menší část zmíněné zařízení ani nenašla a pokračovala na Dobrš a Zálesí, kde se obě skupinky opět sešly. Mezitím ovšem začalo pršet a tak další pokračování - tentokrát lesem - bylo okořeněno padajícími provazy vody.

Lesními cestami jsme se dostali do obce Lazny pod Strašínem. Zde probíhal další stezkový večer, vzhledem k velikosti lokálu a množství lidí částečně vevnitř a částečně venku. Naštěstí nepršelo, takže to bylo poměrně příjemné.

V sobotu ráno nejprve proběhl "výcvik mažoretek", zatímco venku se spokojeně zpívalo, jako ostatně téměř všude ... V sobotu ráno jsme se nejprve vyšplhali na poutní místo ve Strašíně a pak nedaleko Strašínské jeskyně oslavili Tondovu a Eričinu 25. účast na Stezce. Dále cesta vedla do obce Žihobce, která se proslavila oznámením dalších společných plánů Vládi a Rachel.

Také zde proběhlo další "cvičení" mažoretek - za lehkého deště... Počasí s námi tento den vůbec laškovalo - chvíli déšť, chvíli vedro - a tak k cíli cesty nedaleko hradu Rabí už zase svítilo sluníčko. Vlakem jsme se dopravili do Hrádku u Sušice a zde si užili posledního večera. Navíc tu proběhla generálka na mažoretky.

V neděli na nás čekala dlouhá cesta na hrad Velhartice , kde se konalo zakončení Stezky. Cesta vedla malebnou krajinou, ostatně jako i minulé dny . Na hradě byl připraven program zakončení, takže na vlastní prohlídku zříceniny nebyl moc čas.

Během zakončení tradičně proběhla soutěž Králů a Myší, stejně jako trasová soutěž. Bohužel jsme nevyhráli, takže snad příště....

nahoru