Afterparty Josefův Důl

2.1.2009 – pátek

Skupina šesti lidí se vydává na běžkách na výlet na Kneipu, pak Kasárenskou silnicí na Smědavu a po modré značce stoupáním zpět na Kneipu. Tradiční obkroužení hory Jizery. Výlet se zdařil, zasáhl některé méně používané svalové skupiny. Sníh výborný, stále mrzne.

Na chalupě je také Marek a Janou a s přáteli z Moravy (Mates a Irča s dětmi). Večer proběhne příjemně rychle při hraní a zpívání. Po půlnoci si povídáme a zápočet tentokrát dostaly i obě Evy a Erika. Při zapíjení posledního z panáků vodou pronesl Vojta v tuto noční dobu citát: „Ony ty holky nejsou tak hloupé, když pijou vodu k alkoholu“. Po dotazu, zda si dosud myslel, že holky jsou hloupé se to snažil vysvětlit, ale už se mu moc nepovedlo z tohoto výroku vykličkovat.

3.1.2009 – sobota

Je krásně, mrzne, ráno je asi –12°C. Marek s Janou i přátelé z Moravy odjeli ráno a tak skupina osmi běžců vyráží na výlet směrem k Hájence, dále na Kneipu. Před Kneipou odbočíme vlevo po Štolpišské silnici na Krásnou Máří a na Hřebínek.Zde jsme před čtrnáctou hodinou a protože se chceme občerstvit, musíme vystát asi půlhodinovou frontu. Dnes je všude plno lidí chtivých čerstvého sněhu a pohybu v mrazivém počasí a po magistrále proudí davy běžců oběma směry. Je asi –8°C a tak postávání ve frontě není moc příjemné.
Po čaji a klobáse nebo párku jedeme dál na Novou louku, zde nestavíme a pokračujeme do Kristiánova, dolů k přehradě a okolo přehrady na hráz a odtud do Josefáče. Lyžařský vlek ještě ve čtvrt na pět jezdí, tak toho využijeme a jsme tím pádem (resp. vlekem) brzy doma. Celkem jsme ujeli asi 24 km, všichni jsou spokojeni se sněhem, s mazáním a docela i s fyzickou formou. Dnes večer odjela Eva H.

Večer proběhne při povídání za konzumace různých lihovin, piva, vína a také čajů a kávy a jídla různé chuti jako jsou pomazánky, masa apod. Michal nabídne Andře bílé víno, po jehož otevření se ukáže úplně jiná tekutina. Je to třešňovice nebo meruňka. Byla to jedna z láhví, kterou Michal od někoho dostal. Takto si vydržíme povídat až do půl druhé. Večer ve 20.00 bylo –11°C, v noci už jen –8°C a začínalo sněžit.

4.1.2009 – neděle

Ráno sněží, za noc napadlo asi 10cm sněhu, teplota –8°C. Ve skupině sedmi lidí vystoupáme přes Hájenku na Kneipu, stopa není projetá a tak ji musíme prošlápnout. Proti včerejšku je málo lyžařů, na Kneipě jsme si k čaji pohodlně sedli. Za stálého sněžení se vracíme na Hájenku, zde trochu poobědváme a na čestrém sněhu sjedeme na chalupu. Opět byly výborné podmínky a pěkně jsme si zalyžovali. Po úklidu se asi ve čtyři hodiny rozjíždíme po velmi pěkných dnech domů.

nahoru