Drnovecká vichřice 2018

Účastníci

Kosáci s Bendžem, Zdenka B., Vodičkovi, Andra, Ivan, Vojta, Michal s Kristinou, Štěpánkem a Haničkou a od soboty večer Ivan z příbuzenstva s Mášou

Pátek

K Ervínovi mě vzali autem Kosáci. V Mimoni jsme se stavili v cukrárně, a pak řekl Pepa, že jde kadit a šel na náměstí! Lída se smála, že ve slovinštině se říká kadit kouření, a to se jim líbí, tak to užívají. Tak potom oba kadili na náměstí, před lidma, a vůbec jim to nebylo blbý!

K Ervínovi jsme dorazili jako první a bylo mi přiděleno kanape v obývacím pokoji. Byla jsem moc zvědava, co je v baráku nového, už jsem u nich nebyla 2 roky a vím, že to tam vylepšovali, když tam teď jsou nastálo. Tak mě vzal Ervín na obhlídku. Nahoře mají hotové 3 pokoje a každý má svou koupelnu a dole je v místě původní kuchyně obývák, a místo jejich ložnice je teď kuchyň s ostrůvkem a velkým jídelním stolem, který se ještě dá prodloužit dvěma deskami. A pro mne úplný div – mají podlahové topení, a to je tedy nádhera, dá se chodit v letních pantoflích a naboso. Z kuchyně vedou dveře ven na krytou terasu, kde bude stůl se židlemi na letní posezení. Pak mi šla Jana ukázat zvířata – mají králíky a slepice s kohoutem a dvě hezounké ovečky, které byly zvědavé a chtěly pohladit, tak prostrkovaly hlavy skrz pletivo.

Postupně přijížděli ostatní, tak jsme se večer odebrali do hospody „na jedno“. Nejdřív to bylo prima, ale jak přibývali lidi (pátek večer), byl tam hroznej rámus. Vodičkovi slavili zbrusu novou vnučku Terezku, tak dal Vláďa všem panáka. A objevil se Vojta! A protože je to kluk mladej, došel do Drnovce přes Klíč! Večer pokračoval u Ervína, udělaly jsme chlebíčky a objevil se báječnej bramborovej salát (asi od Věry), k pití bylo pivo a víno. Pozdě večer dorazil Michal s rodinou. Prima je, že u Ervínů mají v obýváku pod postelí 2 velké šuplíky s hračkami, tak si děti mohly dosyta hrát a nebylo o nich ani slyšet. Jenom občas proběhla malá Hanička po čtyřech pokojem, protože ty pokoje jsou propojené v jednu velkou místnost, tak měla eldorádo. Jana nám vysvětlila, že v domě se zvířaty a malými dětmi je třeba se pohybovat opatrně a jenom šoupat nohama, aby nedošlo k průšvihu.

Sobota

Bylo krásně a byl naplánován výlet s hospodou a obědem v Heřmanicích v půlce cesty. Jeli jsme autobusem do Jablonného, kde jsme si dali Dobré ráno, a pak vyrazili. Cesta byla příjemná a barevná příroda moc krásná. Oběd byl moc dobrý – několik nás mělo bramborové knedlíky plněné masem, ale taky byly v nabídce meruňkové knedlíky se smetanou! Po obědě byl jeden malý kopec, a pak už celkem po rovině. Měli jsme jeden pažit na takové loučce, kde se Hanička proháněla po čtyřech v trávě, a pak dostala sušenku. Jenže Bendžo dostal na tu její sušenku chuť a byl by jí ukradl nebýt Štěpánka, který chránil Haničku vlastním prťavým tělem a snažil se psa zahnat, a povedlo se mu to. Štěpánek je zkrátka úžasný kluk. Když jsme došli do Drnovce, šli všichni na jedno, ale já do hospody nechtěla a šla jsem domů. Tam jsem si dala kafe a kus báječného Věřina švestkového koláče a lebedila si, že už jsem doma. Jana mi z hospody přinesla žloutkový věneček, ale vzhledem k tomu odpolednímu koláči jsem si ho schovala „na pak“. Když lidi přišli z hospody, nachystaly jsme chlebíčky a Ervín otevřel šampáňo na oslavu svých narozenin. A pak byla volná zábava – včetně 2 nově příchozích – Ivana a Máši.

Neděle

Když člověk spí v obýváku, kde se ráno všichni scházejí, nemůže chrnět do oběda. Tak jsem vstala v 7, dala si kafe a ten věneček ze včera a koukala, jak se venku rozednívá. Pak přišla Jana a vzápětí se začali hemžit ostatní. Po snídani se všichni chystali na procházku, ale já se dohodla s Lídou, že si uděláme svoji malou procházku. Takže ostatní šli na Švýcárnu a kolem Zeleného vrchu, a my s Lídou seděly před domem na sluníčku a povídaly si, a pak šly do Cvikova. A Andra si šla natrhat šípky, protože má ráda šípkový čaj.

Je prima, že počasí vydrželo, bylo moc krásně, tak jsme si to všichni užili. K obědu byly 2 polévky na výběr a zbytek chlebíčků. A pak domů.

Tak zase za rok (doufejme)!

Pan domácí

Společné foto

Společné foto

nahoru