Drnovecká vichřice 2015

Pátek

Postupně dojíždíme: Kosáci, Ivan s Androu, Vodičkovi, Vojta, Zemani. Ubytujeme se, oceníme stavební úpravy dokončených sanitárních zařízení našich hostitelů a věnujeme se kulinářským lahůdkám, které připravily stezkové dámy a rovněž postupným chováním malého Zemánka, proloženého pitím vína. Prší, až když všichni dorazíme.

Sobota

Mařeničky – údolí Hamerského potoka, Hamr - Naděje - Mařenice – Antonínovo údolí – Drnovec

První zastávka je v Naději na Plameňácích. Z hospody nám vyhodí psy a na nás také nejsou milí. Další zastávka obědová je až při zpáteční cestě v Mařenicích. Ani letos nám nevyšla Husky hospoda, protože je obsazena soukromou společností. Chytáme se tradičně v restauraci U tří lip. Naštěstí velká cyklistická trasa odsud zrovna odchází. Nadšenci po návratu do chalupy v Drnovci ještě doběhnou do nově otevřeného pivovaru ve Cvikově pro plasťáky znovurozeného piva cvikovského. Tentokrát je večer pivní doplněn ještě více variacemi lahůdek našich hospodyněk. Ze sladkých vyhrála bezkonkurečně Věra s řezy Míša, i když ostatní kuchařky byly hned v závěsu. Ve slaném dominovala paní hostitelka se svým štrůdlem se zelím a pan hostitel, který svižně uvařil guláš z hlívy ústřičné, jež jsme našli v lese ráno.

Neděle

Ráno tradičně vyrazíme na Švýcárnu na Dobré ráno. Místní lesníci nám zde postavili útulný dřevěný domeček. Potom se proplétáme klikatými lesními cestami na Schilerovu vyhlídku (určitě tady nikdy slovutný básník nebyl) na Zeleném vrchu. Cestou nasbíráme spoustu hub, ač vycházka houbová nebyla naším úmyslem.. Tedy ti z nás, kteří dobře vidí, se v lese skláněli, jeden tradičně jenom ukazoval. Z vrchu si skočíme do pivovaru ve Cvikově na výborný oběd a cvikovské pivo. V Drnovci dorazíme lahůdky, pochováme Štěpánka, obereme hostitele o nasušené koření tzv. Ervínovu směs, vydloubeme zde i část skalek. Též uskutečníme před odjezdem prohlídku skleníků a zahrady. Se svými úlovky se vydáváme postupně domů. Jenom traper Vojta maže na Klíč.

Andra

P.S. Už víme, že Vojtův individuální výlet dopadl dobře. Nezaklíčoval se a vrátil se k Evě.

P.S. 2. A že nebyly veselé příhody? To víte, kdo jí, ten nezlobí. Tak se budeme těšit zase za rok na vichřici potravinovou.

nahoru