Oslava Vašek "70"

Přítomni: Čiháci, Zdeněk B., Vítek s Danielou, obě Sovy, Zdenka B.,Erika, Eva Hol., Borek s Martou a Jarda Neužil.

Další sedmdesátník – Vašek Čihák. Příjezd byl doporučen v pátek po 17. hod., protože Jana ještě potřebovala po práci něco na večer připravit. Ale část gratulantů přijela později, protože byly ucpané silnice mezi Prahou a Plzní. Hned po ubytování - (část u Čiháků a část u kamarádky Jindřišky) jsme šli do hospody, kde už čekal Vašek. Jana nachystala bohaté pohoštění – maso s hořčicí a křenem, chlebíčky, jednohubky a obložené mísy a dokonce báječné koláče ke kafi. A pití všeho druhu. Hráli Zdeněk s Vítkem a Jarda na harmoniky. Nejdřív se slavila Jana (mladé děvče), dokonce to měla s tancem, a pak Vašek (překvapivě také s tancem!). Sova se trochu rozdováděl a nejen že skákal a dělal legrace, ale chodil pro holky a tancoval, a Borek taky. Tak byla zábava; kolem půlnoci začali lidi pomalu odcházet. Bydlení jsme měli úžasné, všichni měli postel nebo aspoň matraci, což bylo příjemné, už nejsme tak gumoví jako dřív.

Ráno jsme se pomalu scházeli u Čiháků v obýváku na snídani. Měla jsem sebou jídlo, ale vůbec jsem ho nevyndala, protože Jana nachystala tolik dobrot, že by to Čiháci dojídali týden. Původně bylo plánováno, že v sobotu dopoledne půjdeme na procházku, ale nakonec skončila procházka v tom obýváku, kam Jana nanosila židle a všichni jsme se tam zázračně vešli. Byli tam i kamarádka Jindřiška s mužem a chvílemi i Janina maminka, povídalo se a baštilo, a Jana nabízela pohádkové dortíky, to tedy byla dobrota!

Odpoledne jsme šli trochu pomoci na zahradě – část lidí shrabovala listí pod ořešáky a druhá část trhala jablka. A protože byl nádherný den, bylo to příjemné. Sova s Borkem (dva mladí kluci) dokonce lezli na vršek žebříku, aby nenechali žádné ovoce ptákům. A potom už jsme pomalu začali balit a rozjížděli se domů.

Byly to moc příjemné dny a doufám, že si to Vašek užil. Jana s námi měla hodně práce, ale nesla to statečně a byla pořád v dobré náladě. Tak oběma hodně zdraví!

Společné foto

Tanec s oslavencem

nahoru