Oslava 40 + 35 + 2 Brunclíci

... aneb Fiesta v Lysé nad Labem

V sobotu na vycházku se nás schází pár. Na vině je skleróza našeho šéfa, který si myslí, že jsme staří a unavení jako on a pozval všechny až na večer na mexickou kuchyni.

Jdeme podle Labe absolutní rovinou (poznámka pro Zdenu) do Čelákovic. Vodičkovi s Ronym, Borek, který přijel k Brunclíkům na skútru, já, Michal Zeman a Kosáci.

Naobědváme se v hospodě u Labe na terase. Tady na nás čeká Tonda Rybář, jenž odjel ráno z Prahy odkloněným vlakem do Nymburka, aby se zase vrátil do Prahy a posléze jde nám naproti opačným směrem z Čelákovic. V každé hospodě na nádraží si dal pivo, což usmířilo jeho poměr k ČSD. Za pomoci paní hostinské odklíšťujeme Vláďu B. Paní hostinská nabízí případnou odbornou pomoc své číšnice – zdravotní sestry. Jak to slyší Borek, chce klistýr s viagrou. Číšnice chce ochotně pánovi posloužit pouze klystýrem, ale Borek nějak váhá. „Pán je zřejmě Borec“, odvětí dáma.

Než odcházíme zvedá číšnice spadlé pány i s motorkou, tedy místní, narovná motorku i pány a pošle je pěšmo přes les domů. Je pravda, že ten co tlačil motorku, zvládal chůzi líp. Vůbec ale není řeč o Borkovi.

Z Čelákovic jedeme vlakem abychom byli v 5 v Lysé, jak bylo domluveno. Ráchel zatím za pomoci kolegyň připravila mexickou kuchyni:

K pití výtečná Margarita, pivo, víno nealko

Předkrmy a jídla:

Moučníky:

Na mexickou kuchyni přijeli:

Kromě nás přišli i sousedi, co nebyli na hasičském bále, kamarádi Brunclíků a kolegové od Ráchel. Např. nám známý Robert zvaný Huhu, který jakožto kuchař profesionál se dožadoval leckterého tajemství mexické kuchyně, ale vzhledem k tomu, že dost ingrediencí bylo přímo z USA, plagiát se mu jen tak nepodaří. Huhu si nejvíce hrál s MP, protože vlastního nezvedeného synka odložil k příbuzným a zdál se nevyhraný.

Z USA byla taky poslána Piňata, o které jsme se leckdo domníval, že se jedná o mexické pití. Nikoliv: byla to hra pro děti, jakýsi nácvik budoucích baseballistů. Do zavěšeného koníka mlátí děti holí podobnou baseballové pálce se zavázanými očima, až z koníkova břicha bonbony si vymlátí. David i Michal Patrick jsou spíše pacifisté, zato kolegyně Ráchel Hana mlátila kolem sebe, co to dalo a její práci ještě zručněji dokonal Vláďa B – taky žádný zvěromil. A tak nakonec i hodné děti si k bonbonkům přišli.

Odevzdali jsme trasový dárek – houpačku. Snad si Brunclíkovi vzpomenou, jak dopadla na jedné stezce houpačka, do které si sedl hubený pták Skřivánek a nechají jí raději Patrickovi k využití.

Pepa Kos odevzdal keramické prase – kasičku s autorskou básní, jehož vzletný přednes a následně mexický tanec ocenili všechny mladé dámy.

Báseň je tady:

My jsme krásný párek, dostali jsme dárek.
Co ukrývá krabička? Je to prase - kasička!

Prase ze dne na den tloustne ,
atmosféra v domě houstne.
Co bude až se zaplní - jeho dny se naplní.

Přijde Vláďa z práce domů, Ráchel čeká u dveří
Taťko já už nechci šetřit a tak Vláďa udeří.
Prase zdá se nerozbitné, ale není nedobytné,
prachy se z něj sypou ven, oj to je dnes skvělý den.

Peněz je to hromada a začíná porada,
co teď s nimi uděláme, co teď s nimi kam je dáme?
Návrhy se rychle mění - propijem je, prožerem?
Kdepak kdepak holenkové - do USA pojedem.

A co dělají Brunclíci tento týden?

Rozbalují další dary a dojídají mexické fazole s enchiladas a ……… připíjejí trochu piva a vyměňují vodu kytkám ve vázách. Zjistili jsme, že Michal Patrick má nejraději odtočené pivo z kýblu, z kterého ho pije rovnou. A hrady z písku nejraději staví v předsíni.

Na závěr je potřeba pochválit starostlivou trasu. Našlo se několik hodných rukou, které donesli Evě Pelichové batoh se spacáky, který Eva z radosti, že ji odveze Andrea autem domů (a obsah ruksaku je tedy k nepotřebě), zanechala u Brunclíků na zahrádce. 

nahoru