Mikuláš 2012

Dojeli: Zemani, Brunclíci, Svobody, Palečci ml., Vojta, Zdena Gillarová, Ivan, Andra, Alex, Anděl a Nero.
Čert s Andělem připraveni, děti nastoupeny (Michal Patrick), Mikuláš je bez omluvenky.

Pátek večer: postupně dojíždějící se roztahují při zábavách ve společenské místnosti. Oslaví i svátek Ivana dovezenou metaxou.

Sobota

sněhové podmínky: 40 cm nového prašanu, slunce svítí, teplota: - 10 st.C

My se dostáváme přes pláně, kolem vánočních trhů do naší oblíbené Geoboudy.

Večer děti provázkují, to by se Mikuláš divil, kolik jich tu je, dokonce i šéf nám docela zdětinštěl. My odrostlejší se věnujeme vaječňáku od Jitky, radosti od Vojty a rumu od Ráchel a vesele popíjíme s Andělem.

Neděle

Sněhové podmínky jako v sobotu, ale bez slunce.

Kdekdo jede domů a kdekdo se v boudě Geo válí.

Delší vycházková sekce se rozrostla o Karla (ten musel) a líné dobrovolníky Zdenu s Ivanem. Sekce došla na Fichtelberg za velkého větru a stavila se cestou zpátky na vánočních trzích v Daru.

Oslabená běžková sekce se však nevzdává a i přes nepříliš příznivé podmínky počasí křižuje Ježíškovu cestu krážem až do 14 hodin pod vedením kapitána. Na zpáteční cestě naštěstí vítr utichá a tak celkem v klidu přeběhneme i slatinové pláně domů. Bauer sedí určitě za kamny a kromě stejných důchodců jako jsme my z dvou národností nikoho zajímavého cestou nepotkáváme.

Po návratu v boudě trochu poklidíme, malinko pobalíme, klíče odevzdáme a s výkřikem Hanba Miluláši vyrazíme směr Praha.

Mikuláši hanba!!! Mohl alespoň dovézt lyže šéfovi z Josefáče, básničky vyslechnout, čerty pochválit a při návratu Martu Karlovi vyfouknout. Ale on seděl raději na divanu a čučel na telku. A pak se diví, že má dege-nere kolínka.

nahoru