Majdalena 2018

Účastníci

Karel s Jitkou, Líba, Ondra, Eva Skřivánková, Ivan, Andra, Marek, Jana, Honza Slavíček, Tonda, Zdenka B., Zdenka G., Erika, Honza a Líba T., Věra a Vláďa Vodičkovi, Přemek Kocián, Michal a od soboty Borek s Martou, Honza a Eva Bydžovských, Vojta.

Pátek

Jen jsem vlezla do kuchyně, byl mi nabídnut buřtík a venku byl oheň na opékání. To je pro mne velká vzácnost, tak jsem neváhala. Lidi se teprve sjížděli, tak se ještě nehrálo. Velkou pozornost přitáhl Přemek, který přijel ve zrenovované bleděmodré T603, kterou koupil někde jako vrak a dal do pořádku

Přivezla jsem takovou legraci: v časopise Magnet byla v nabídce hračka nazvaná Karlíček, náš smíšek! A že se při doteku hrozně chechtá a je na baterky. Tak jsem k tomu přilepila Karlovu fotku a chvíli jsme měli o zábavu postaráno, protože za skoro 50 let, co Karla známe, jsme se nevšimli, že by byl takový smíšek a při doteku se hrozně chechtal. Spíš by nás praštil, kdybychom mu někam sáhly.

Pak začali kluci hrát a hráli nádherné písničky, které mám ráda. Byla jsem úplně blažená. A jak se tak vznáším u stropu, otevřela jsem oko, a koukám, že kousek ode mne se vznáší Věra! Musela jsem se v duchu smát a říkala jsem si, jaké máme štěstí, že si to můžeme takhle užívat!

Tenhle večer se postupně slavily narozeniny Líby H., Evy S. a Jitky. Dostaly dárky, zatancovaly si a přály si písničku. A na stole se objevily dobroty – maso s chlebem, pomazánky, sulc, vaječná nádivka a taky pár flašek, pivo teklo proudem, no nádhera. Byl to moc povedený večer.

Sobota

Počasí nevypadalo moc dobře, bylo vlhko a nepříjemno, ale výlet čekal. Jitka s Karlem vymysleli soutěž – kdo uhádne, kam půjdeme. A že tam byla úžasná místa – např. New York, Londýn, Bretaň, Paříž, a taky možnost jít do prdele. Všichni jako jeden muž jsme chtěli do prdele, ale Jitka nám to zatrhla, že jsou s Karlem slušná společnost, tak se půjde jinam. A večer budou vyhlášeni výherci a dostanou ceny!

Když se objevili Borek s Martou a Honza Bydžovský s Evou, vyrazili jsme vláčkem do Suchdola (a ejhle, ve vlaku byl Vojta), a pak šli cca 10 km kolem takového rybníka/pískovny. Měli jsme pažit na Dobré ráno, a pak dokonce rumový pažit, to tu ještě nebylo (Taubelovi dali rum na využití v kuchyni). Měli jsme dost času, protože do hospody jsme mohli přijít až v určitou hodinu, tak kluci hráli a oslavenkyně tancovaly. A pak jsme vyrazili na New York! Byl tam rozcestník, tak tam kluci chvíli hráli americké písničky (a z jednoho baráku zvědavě vykukoval nějaký dědek, buď se mu líbily ty písničky, nebo se bál, co tam ta banda vandráků provede). A pak už byl jen kousek do hospody, kde už čekal Honza S. s Tondou. Jídlo bylo prima (většina měla velký řízek), a pak se rozhodlo, že pojedeme pozdějším vlakem, tak zase kluci hráli a Karel dal rum. Jenže netušil, co tím způsobí! Borek ztratil po jednom malém panáku všechny zábrany a vyrazil s ním tančit! A oba si to náramně užívali (tak asi nebude žádné MeToo).

A pak jsme dojeli na Majdalénu, kde bylo spousta dobrot ke kafi – Líbiny báječné tvarohové koláče, opilí čokoládoví frantíci Evy B., mramorová bábovka a rumový dort ozdobený jahodami od Eriky. A i já, která pořád mluvím o dietě, jsem hojně ochutnávala, protože to jinak nešlo (a pak si doma u váhy rvala vlasy). A zase plynul krásný večer, (po výletě se vypařil Přemek a odjeli Bydžovských) a asi v 1 9 odjel Marek s Janou. A Jitka s Karlem předali výhercům kvízu ceny – diplom s jablkem (jako symbolem New Yorku).

Neděle

Po snídani otevřela Líba kadeřnictví - a Tonda se nám pak přišel ukázat a pochlubit a slušelo mu to. Následně jsme ale my ženské konstatovaly, že to je provokace, aby měli chlapi tak pěkné vlasy jako Tonda nebo Ivan a že by za takový podraz měli být po zásluze potrestáni a ostříháni dohola! Jenže nám to neprošlo, Líba je zkrátka měkejš, tak třeba příště.

A pak už jsme se pomalu rozjížděli domů. Novinka byla, že Jitka nabízela na cestu výslužku – jablka, ořechy nebo koláče! Zkrátka se péče o účastníky zájezdu pořád zlepšuje.

nahoru