Lehom 2015

V pátek 24.7.2015 jsme se postupně sjížděli do Lehomi, abychom oslavili narozeniny Jardy Neužila, což vyšlo tentokrát přesně na den. Patnáct mladých, krásných lidí + dva prďolové + fanynka Fanynka se příjemně bavili a devítková kapela hrála a hrála, což nejvíce oceňovala naše šéfová (vždyť je to naše zlatá Slavice). Bylo vedro. Becherovka tekla proudem, a tak nám ani nepřišlo, že jsme se vydali k spánku až k ránu, když padnul i sud piva. Stručně řečeno - páteční večer se fakt vydařil, že i Neužilovi si to patřičně užili.

V sobotu jsme vyrazili cca v 10hod na celodenní výlet do osady Loreta, vzdálené 7km od Lehomi. První pažit byl u kříže na křižovatce na Luby. Zde jsme se sešikovali, abychom už všichni společně došli k rozcestníku pod kaplí – cca 300m od těžební štoly, kde se zcela ojediněle těžil vápenec. Důl byl v restituci vrácen Kolovratům, kteří vlastní i okolní lesy s knížecí hájovnou.

Vyšlápli jsme si NNN k zřícenině barokní kaple SVATÝ JAN, kde Jardu zaujala cihlová podlaha. Proto se zeptal Mirka Tyla, jestli neví něco o funkci této podlahy. Když jeden Mirek neví – zachrání ho druhý Mirek (Palco). Ten si všimnul cedulky na zřícenině, která označila cihlovou podlahu jako výtvarné dílo Kristýny Kužvartové, s názvem KAPKA aneb HLADINA HLOUBKY. Toto výtvarné dílo bylo sestavené partou jejich kamarádů v roce 2013, z rozpadlých cihel kaple.

Řekli jsme si, že tady je ta vhodná chvíle si zahrát a zazpívat, ale Bůh chtěl jinak a po první písničce na nás poslal prudký vítr a po něm okamžitě déšť s bouřkou. To jsme uháněli (i s kočárkem s Fanynkou), co nám nohy stačili dolů do Lorety. Zde nás zachránil zelený VW CK Neužila, který zcela brilantně řídila Irena Smítková. Tak jsme se ve dvou várkách přepravili do restaurace U Šebestů na oběd, a později i zpět do Lehomi, kde už nás očekávali Ti, kteří s námi nešli.

V podvečer jsme při lahvince Tullamorky oslavili narozeniny Evy Palečkové (která je slaví 26.7.), to aby si mohli připít i řidiči, kteří by po půlnoci těžko mohli.

Svatá Anna – chladno z rána. To letošní ráno bylo proti předchozím dnům opravdu hodně chladné! Jak ale dnes všichni víme, trvalo to jen krátce.

Během dopoledne se všichni účastníci oslav, jmenovitě:
Jana a Jarda Neužilovi, Vítek a Honzík Neužilovi, Alena a Honza Slavíčkovi, Eva a Mirek Palečkovi, Zdeněk Bílek, Jana a Marek a Fanynka Palečkovi, Zdena Bauerová, Andra Kolínská, Ivan Fohl, Mirek Tyl, Evička Chlebounová, Irena a Petr Smítkovi, Jana a Vašek Čihákovi s pořadateli této akce rozloučili. Díky Jardo a Jano !!!!!!

nahoru