Kačák 2002

Letošní Kačák se konal ve znamení oslav dvou významných životních jubileí, dvojích padesátin, které oslavili: v pátek večer Vítek a v sobotu večer Michal Kol. Souběžně probíhala oslava narozenin Tondy a svátku Janinky, kteréžto oslavy na Kačáku konají se tradičně, právě proto je zvolen tento, víceméně pravidelný termín. Do vaření oslaveneckého guláše pustila jsem se brzy po příjezdu za asistence Vidka, Katynky a pana Klečky, který opatřil a instaloval pro tento účel speciální obrovský nerezový kotel, ve kterém se 2 kg cibule a 10 kg hovězího masa prakticky ztratilo v prohloubeném dně.

Naše obavy o počasí po deštivém ránu a dopoledni se naštěstí nevyplnily, a tak se mohlo sedět celé hodiny kolem kotle u ohniště a během té doby přibývalo účastníků, jejichž počet se završil na cca 45-ti osobách včetně dětí. Tradičně dobré pivo se tradičně točilo z vodovodu ve vinárně. Guláš byl hotov včas a zdařil se, a bylo ho dost pro všechny. Trasa pogratulovala Vítkovi a pršet začalo až potom. To už se sedělo a hrálo uvnitř a tradičně bylo veselo a dobře. Ráno po snídani vyzvedla trasu Líba H. a odvedla ji na výlet, či spíš na oběd, protože když jsme se pak odpoledne sešli u Hníků na zahradě, mluvilo se hlavně o něm...

Líba podávala kávu a své vyhlášené kefíráky a pak jsme nabrali dech na další oslavu padesátin - Michala Kol. Trasa pogratulovala Michalovi a Michal servíroval své speciality vlastnoručně připravené, byla to studená pečená masa v aspiku, šunky, omáčky a jednohubky a slavili jsme venku kolem stolu u houpačky, dokud nás komáři nezahnali.Oběma jubilantům věnoval Vojta oslavné básně, přičemž tu pro Michala zveršoval pohotově až v průběhu oslavy. Oba jubilanti dostali společný dort od Eriky a Vítek od Čiháků dort ve tvaru kytary. V neděli jsme odjížděli v počínající bouřce a zase už jen lilo a lilo. Chudáci cyklisté cestou promokli, ale Kačák byl to zase krásný a krásný, tak nashledanou za rok!

nahoru