Hory 2010

... aneb bylo nás pět.

Nejdříve se na tento zájezd přihlásilo dost lidí, časem ale většina z nejrůznějších důvodů odpadla, takže nakonec nás bylo jen pět – Karel s Jitkou (pardon Jitka s Karlem), Borek s Martou (pardon Marta s Borkem) a Michal. Karel ten zájezd nazval zájezd starých mrzáků a mladého mrzáka.

Protože nás bylo pět, jeli jsme dvěma auty, Michal se Svoboďáky a Marta s Borkem. Z Prahy jsme odjeli v sobotu 30.1. Ubytování bylo avizováno v městečku Hüttau, ale nakonec to bylo v takovém malém penzionku na samotě v lese, kde jsme byli jediní hosté a na večeře jsme chodili do sousedního hotýlku.

Lyžování bylo dobré, pokaždé jsme jeli všichni Michalovým autem (protože Michal řídil, udělali jsme velkou změnu a snídaně byla vždy až večer). Každý den jsme jeli vždycky někam jinam (projeli jsme tak skoro celou oblast Ski Amadé), což ukazuje následující tabulka i s našimi ohromujícími výkony:

Den Místo Počet jízd vleky Výškové km Ujeté km
Neděle Wagrain 12 4,723 20
Pondělí Flachau 10 4,626 23
Úterý Kleinarl 14 5,818 21
Středa Planai 13 5,707 27
Čtvrtek Reiteralm 11 5,037 23
Pátek Hofgastein ten bohužel v systému vykazování jízd dle skipasu není

Jak je vidět, moc jsme toho neujeli, ale to bylo dáno především tím, že jsme vždy dojížděli na sjezdovky autem a začínali jsme tak lyžovat relativně pozdě.

V pátek chytly Martu záda a tak většinu dne proseděla v restauraci a pomáhala si prášky od ochotného slovenského personálu (Borek ji jako obvykle neopustil).

V sobotu ráno jsme se rozloučili, protože Marta s Borkem jeli navštívit svého nemocného kamaráda ve Vídni. Bohužel končily prázdniny vídeňákům a tak byla silnice do Vídně tak ucpaná, že průměrná cestovní rychlost byla necelých 20 km/hod.

Takže lyžování se celkem vydařilo, jen doufám, že nás mrzáků příští rok pojede víc.

P.S. Jedna velká závada - v oblasti Ski Amadé bohužel nemají slevu na skipasy pro seniory.

nahoru